سیستم آموزشی منحصربهفرد (ECCS (Educational Creative Caring System از ابتدا تا رسیدن به هدف نهایی، با آسودگی خاطر همراه دانشجویان و دانشپذیران است. ECCS توالی سازمانیافته ورودی (تعیین سطح و سنجش علمی)، پردازش (برنامهریزی، آموزش و ارزیابی پیشرفت)، بازخورد (نظارت مستمر و پیشبرد فرایندهای آموزشی براساس آسیبشناسی و بهبود فرآیندها) و خروجی (دستیابی به اهداف آموزشی هر سطح) را پیادهسازی میکند. درصورت مشاهده خروجیهای پایینتر از سطح انتظار، بلافاصله با استفاده از بازخوردهای ثبتشده در برنامه جامع الکترونیک آموزشی (ECCS)، برنامهریزی اختصاصی برای رساندن دانشپذیر به سطح قابلقبول ارائه شده و تا کسب نتیجه مطلوب پیگیری خواهد شد.
سیستم آموزشی حمایتی خلاق ECCS (Educational Creative Caring System) که برای اولین بار در ایران توسط گلوکال کالج پیادهسازی میشود، روشی نوین و غیرسنتی است و شامل ۳ بخش “آموزش”، “ارزیابی” و “نظارت” میشود. در روش ECCS دانشپذیر در همه مراحل یادگیری بهصورت اختصاصی مورد حمایت مدرس و کادر آموزشی قرار میگیرد. در هر مرحله از فرآیند یادگیری، پیشرفت هرکدام از دانشپذیران بهطور مستقل بررسی میشود تا آموزشی مطابق با نیاز و تواناییشان به آنها ارائه شود.
کلیه این فرآیندها و تعاملات میان دانشجو و تیمهای تدریس، نظارت و ارزیابی، در اپلیکیشن ECCS و بهصورت آنلاین انجام میشود.
ECCS توالی سازمانیافته ورودی (تعیین سطح و سنجش علمی)، پردازش (برنامهریزی، آموزش و ارزیابی پیشرفت)، بازخورد (نظارت مستمر و پیشبرد فرایندهای آموزشی براساس آسیبشناسی نقصهای هر دانشپذیر) و خروجی ( دستیابی به اهداف آموزشی هر سطح) را اجرامی کند. در صورت مشاهده خروجیهای پایینتر از سطح انتظار، بلافاصله با استفاده از بازخوردهای ثبت شده در سامانه الکترونیک برنامهریزی تخصصی ECCS، اساتید، فرد را به سطح خروجی موردانتظار میرسانند.
علیرغم تلاشهای زیادی که در زمینه برنامههای آموزشی برای آمادهسازی دانشپذیران برای آزمونهای ورودی دانشگاههای بینالمللی صورت گرفته است، عدم حصول نتایج مطلوب و نبود تضمین عملی رسیدن به دانش و مهارتهای موردنیاز یادگیرندگان همچنان یکی از مشکلات اصلی برنامههای آموزشی در ایران است. به عبارت دیگر در اکثر موارد یادگیرندگان پس از گذراندن دورههای مختلف آموزشی به اهداف موردنظر خود نمیرسند و همچنان در آرزوی یافتن سیستم آموزشی هستند که رسیدن به اهداف یادگیری را که در ابتدای دوره تعریف میکنند، تضمین عملی نمایند. ایجاد یک بینش فرآیندی مشترک باید شامل تمامی اجزای سیستم آموزشی باشد. در این راستا، سیستم آموزش منحصربهفرد ECCS تلاش میکند از کلیه امکانات آموزشی، ارزیابی و نظارتی، بهصورت یکپارچه و واقعگرا استفاده کرده و با رویکردی یادگیریمحور به آمادهسازی دانشپذیران، نقاط ضعف موجود در برنامههای پیشین را پوشش داده و راندمان آموزشی را تا حد قابلتوجهی افزایش دهد.
این سیستم از روشها و تکنیکهای آموزشی موجود در جهان به نحوی مبتکرانه بهره میبرد و با مدیریت خلاقانه و بهینه ابزارهای موجود در عرصه آموزش علوم پایه در سطح بینالمللی و نیز با استفاده از الگوی نوآورانه مدیریت یکپارچه فرآیندها در جهت تضمین عملی رسیدن به یادگیری موردنظر استفاده میکند. مفاهیم آموزشی این سیستم از قبیل آموزش یادگیریمحور، نظارت بر عملکرد دانشپذیر و ارزیابی پیشرفت یادگیری، قبلا هم به صورتهای مختلف در حوزه آموزش وجود داشته و کموبیش در سطح جهان مورداستفاده قرار گرفتهاند. در روش ECCS با مدیریت خلاقانه این فرآیندها، کیفیت آموزش بهمیزان قابلتوجهی بالا رفته و امکان تضمین عملی یادگیری فراهم میشود.
سیستم ECCS به عنوان راه حلی برای مشکلات موجود در برنامههای آموزش علوم پایه ارائه شده است. این سیستم از ۳ بخش کلی تشکیل شده است:
عنصر متمایز و خلاقانه ECCS فرآیندهای نظارتی و حمایتی است که از ورود دانشپذیران تا رسیدن به نتایج مطلوب ادامه دارد. سیستم نظارت وظیفه حفظ کیفیت آموزش، کنترل فرایند یادگیری، حل مشکلات آموزشی، ارائه راهکارهای سازنده در جهت ارتقاء کیفیت تدریس و یادگیری، برگزاری جلسات سازنده با دانشپذیران و درنهایت مستندسازی و گزارش روند پیشرفت دانشپذیران را بر عهده دارد. در این فرآیند پیشرفت دانشپذیر کاملا در پرونده شخصی او ثبت میشود. فعالیتهای بخش نظارت را می توان به دو بخش تقسیم کرد:
یکی از ویژگیهای بارز ECCS برگزاری جلسات برنامهریزی مطالعه فردی با کمک مدرسین است. برنامه مطالعه تهیه شده در این جلسات به عنوان نقشه راه برای مطالعه در این سیستم در نظر گرفته شده است. در اولین جلسه برنامهریزی مطالعات فردی مباحث زیر مطرح میشود:
پس از گذشت یک هفته از شروع دوره، یک جلسه کوتاه بین هر دانشپذیر و هر دستیار تدریس برگزار میشود، که دانشپذیران از تجربه خود در کلاس از دو منظر کلی بازخورد میدهند.
با توجه به اهمیت و دشواری ویژه دوره MFP، دستیاران تدریس توجه ویژهای به ارسال صحیح و به موقع تکالیف توسط دانشپذیران و همچنین کیفیت و نظم ارائه بازخورد توسط گروه اساتید و گروه نظارت دارند. کمکاساتید کار نظارت بر تکالیف دانشپذیران و انجام بهموقع آنها را برعهده دارند. در صورت بروز هرگونه مشکلی در به موقع رساندن تکالیف توسط دانش پذیر، موضوع برای بررسی به مدیر نظارت و ارزیابی گزارش میشود.
در پایان ترم و قبل از امتحانات نهایی، مدرسین، دستیاران تدریس و دانشپذیران فرمهای ارزیابی را تکمیل میکنند و برای بررسی به مدیر آموزش ارائه میدهند. این فرمها اطلاعات ارزشمندی را برای کمک به بهبود فرایندها و عملکرد دانشپذیران و استادان ارائه میدهند. خلاصه این گزارشها به مدیر آموزش ارائه میشود و در صورت لزوم برای بررسی بیشتر توسط مدرسین و دانشپذیران در دسترس خواهد بود. این فرمها عبارتاند از:
در سیستم ECCS ، فرآیندهای ارزیابی مستقل از مدرسان و با استفاده از روشهای ارزیابی استاندارد انجام میشوند. استقلال سیستم ارزیابی از آن جهت اهمیت دارد که پیشرفت یادگیری و دستیابی به اهداف یادگیری را بدون هیچگونه تاثیر بیرونی اندازهگیری میکند. از طرف دیگر، حرفهای بودن مدرسین در فعالیتهایشان و تمرکز آنها روی استانداردهای کار به سطح بالایی از کیفیت آموزش و در نهایت به قابلیت اطمینان از نتایج ارزیابی منجر میشود. آنچه بیش از همه برای ECCS اهمیت دارد، صحت ارزیابیها و صحت تصمیمات مبتنی بر آنها است. فعالیتهای ارزیابی شامل موارد زیر است:
گلوکال کالج در سال 1398 با این باور که ترویج لذت دانش و یادگیری ضروری است تاسیس گردید و بیشترین تمرکز خود را بر نیاز های آموزشی دانشجویان برای آمادگی جهت شرکت در آزمون های بین المللی رشته های علوم پزشکی منعطف نموده است. رویکرد آموزشی کالج بر اساس تلفیقی از روش های مدرن و شیوه های یادگیری سنتی است و بر این اساس تمرکز خاصی را بر یادگیری و سواد آموزی دارد. این کالج به دانشجویان خود این انگیزه را می دهد تا همواره تلاش کرده و ظرفیت ها و قابلیت های کامل خود را به دست آورند و این اطمینان را حاصل کنند که می توانند از انتظاراتشان نیز فراتر روند.